VIETNAMESISK NUDELSALLAD MED KYCKLING
4 portioner
4
strimlade kycklingfiléer
Marinad
till kycklingen:
3
vitlöksklyftor
2
citrongräs (endast den vita delen)
1
msk fisksås
1
tsk farinsocker
Nudelsallad:
150
gr äggnudlar
1/2
gurka i strimlor
2
salladslökar
1/2
röd lök
1
kruka färsk mynta
1
kruka färsk koriander
100
gr cashewnötter
250
gr blandad sallad
150
gr färska böngroddar
150
gr rivna morötter
Nuoc
cham-sås:
1
röd chili (kärna ut och strimla)
1
vitlöksklyfta (pressad)
5
msk strösocker
1/2
dl kokande vatten
1/2
dl fisksås
1
dl färskpressad limesaft (ca 3 lime)
Gör
så här:
Blanda
alla ingredienser till såsen och låt den helst stå och dra till sig i 30 min. Blanda
marinaden till kyckling och blanda med kycklingen. Låt den dra till sig! Koka
nudlar enligt förpackningen. Dela gurkan på längden.
Skiva
salladslöken, och rödlöken tunt. Grovhacka
myntan och koriandern. Finhacka nötterna. Värm
lite olja i stekpanna alt. wok och stek kycklingen tills den är färdig. lägg
sallad och böngroddar på botten i fyra djupa skålar. Fördela nudlarna över och
toppa med morötter, gurka, rödlök, kyckling, jordnötter, mynta, koriander och
salladslök. Toppa med rostad lök! Ringla sedan över såsen, och servera mer
av såsen bredvid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar